Gülden-Aydın Köksal Evinde Dinleti

Müziksevenler Derneği'nin "Birinci Yıl Kutlama Konseri", 17 Şubat 2008 Pazar günü, Gülden-Aydın Köksal'ın Çayyolu'ndaki evlerinde yapıldı. Çoksesli müziği sevdirerek ülkemizde yaygınlaştırmayı amaçlayan Derneğin "Bin Evde Bin Dinleti" sözüyle 14 Şubat 2007 Sevgililer Günü'nde başlattığı ev konserlerinden dokuzuncusu olan bu dinletide Soprano Mehlika Karadeniz, Mezzosoprano Zeynep Pınar Çakıt, Tenor Arda Doğan ve Bariton Serhat Konukman, piyanoda Johan Botkan'ın eşliğinde Bellini, Bizet, Donizetti, Giordano, Saint Saens, Verdi, Puccini, Leoncavallo, Lara ve Webber'in operalarından ve başka yapıtlarından seçilmiş sevgi şarkıları söylediler; alkışları hep birlikte "Finicculi Finiccula" ile karşıladılar.

Ayrıca Piyanist Cihan Yücel, arkadaşı Metin Munzur'un "Şeytanın Dansı 1-2" adlı bestesinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Dinletiyi, her zamanki gibi Aylin Özmenek sundu. Türk operasının değerli sesleri ile genç besteci ve piyanistler, sayıları 107'yi bulan konukların alkışlarını gerçekten hak ettiler. Dinleti ev sahibi olarak Aydın Köksal'ın piyanoda amatörce yorumlamaya çalıştığı Beethoven'in "Ayışığı Sonatı" (Adagio Sostenuto) ve Chopin'in "Do Diyez Minör Noktürn"ü ile yine ev sahibinin, Piyanist Hülya Mamudova eşliğinde kemanla yorumladığı Vittorio Monti'nin "Çardaş"ıyla son buldu.

Dinletiyi ev sahiplerinin ikramı ve kokteyl izledi. Bir müziksever olan babası İnş.Y.Müh. Enver Köksal’ın desteğiyle, onun kemanını 7 yaşında eline alan Aydın Köksal, kendi başına, 26 yaşına değin keman çalışmış, Çigan Müziğiyle, Galatasaray Lisesi’nde İstanbul'da ve Fransa’da gençliğinde sahneye çıkmıştı. 2006’da, Hülya Mamudova’nın öğrencisi olarak piyano derslerine 66 yaşında başladı, bugün de sürdürüyor.