Müziksevenler Derneği'nin "Birinci Yıl Kutlama Konseri", 17 Şubat 2008 Pazar günü, Gülden-Aydın Köksal'ın Çayyolu'ndaki evlerinde yapıldı. Çoksesli müziği sevdirerek ülkemizde yaygınlaştırmayı amaçlayan Derneğin "Bin Evde Bin Dinleti" sözüyle 14 Şubat 2007 Sevgililer Günü'nde başlattığı ev konserlerinden dokuzuncusu olan bu dinletide Soprano Mehlika Karadeniz, Mezzosoprano Zeynep Pınar Çakıt, Tenor Arda Doğan ve Bariton Serhat Konukman, piyanoda Johan Botkan'ın eşliğinde.
Devamı"Hacettepe Üniversitesi 40. Yıl Armağanı" olarak yayınlananın 14x23 cm boyutlarında, 244 sayfalık yapıtta, Aydın Köksal Hacettepe Üniversitesi'nin nasıl Türkiye'de yalnızca sağlıkta değil, bilim ve bilişimde de bir devrim yarattığını, Üniversite'nin kuruluş döneminde benimsenen yaklaşım ve ilkeleri belirleyerek açıklamakta, bu başarıyı, doğrudan Atatürk'ün Aydınlanma Devrimi'nin yeni bir sürgünü olarak değerlendirmektedir.
Devamıİzmir Konak Belediyesi ile Dil Derneği'nin düzenlediği "6. Türkçe Günleri" Kapsamında verilen "Dil Ödülü" bu yıl, Konak Alanında "Türkçe Taşı" anıtı önünde yapılan törenle, 26 Eylül 2007 günü (Dil Bayramı) Prof. Dr. Şerafettin Turan ile Prof. Dr. Aydın Köksal'a verildi. Ödülü Köksal'a Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ verdi.
Aydın Köksal’ın 15-16 Haziran 2007’de TOBB öncülüğünde düzenlenen Konya KOBİF fuarında 15 Haziran 2007 Cuma günü s. 14:00’te yaptığı konuşmanın başlığı “Türkiye’yi Bilişim Çağına Taşımak için Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Uygulamalarından Yararlanma Sırası KOBİ’lerimizle!” idi. Konya KOBİF’te, Anadolu’nun çeşitli illerinde yapılan fuarlarda olduğu gibi, Bilişim Ltd’in Kurumsal Kaynak Planlama yazılım ürünleri de tanıtıldı.
TBD Onursal Başkanı Aydın Köksal, kurultayın “Geleceği Birlikte Yazalım” savsözüne gönderme yaparak, açış konuşmasında, yazılımın geleceğin kurgulanması ve yazılmasında gerçekten etkili olduğunu belirtti. Bilişimde 40 yıllık geçmişten bugüne Türkiye’de büyük bir teknik birikim sağladığını, bu birikimi doğru kullanacak Türkiye’nin bilişim çağının en güçlü ileri ülkelerden biri olabilecek konumda bulunduğunu savundu. Toplam 10.000 sınırına varan TBD’nin İstanbul Şubesi’nde de 2.000 üyeyi bulmasını sevinçle karşıladığını söyledi, sözlerini söyle bitirdi. Bu bizim için çok önemli, çünkü İstanbul gerçek bir Avrasya başkenti gibi gelişiyor! Kongre’de Bilişim Ltd’in Bilişim ERP ürünü de tanıtıldı.
Yapımcılığını Türker Gülüm’ün, sunuculuğunu Merter Ortaç’ın yaptığı TRT Radyo 1’deki “Bilimsel Bakış” Programında, 23 Mayıs Çarşamba günü s. 16.05 – 16.30 arasındaki canlı yanında Aydın Köksal “Bilim Dili Türkçe” üzerinde konuştu.
22 Temmuz 2007’de yapılacak genel seçimlerde Aydın Köksal Ankara 1. Bölge’den milletvekilliği için aday adayı olarak başvuru yaptı. Partiye üyelik kaydını 2002 seçimleri öncesinde yaptıran Köksal, CHP’yi bu seçimlerde de, koşullar ne olursa olsun, destekleyeceğini duyurdu. Ülkenin içinde bulunduğu çok kritik durumda bu girişimini yurttaşlık sorumluluğunun gereği sayan Köksal, aday listelerinde adına yer verilmemiş olmasına karşın bu desteğini sürdüreceğini açıkladı. Cumhuriyet’ten Mustafa Balbay’ın aday listeleriyle ilgili sorusu ile CHP Başkanı Deniz Baykal’ın yanıtı şöyleydi (05.06.2007): - Son yıllarda iktidarla mücadelede öne çıkmış, iktidarın kimi olumsuzluklarını ve yanlışlarını açıkça ortaya koymuş, adı kamuoyuna mal olmuş kimi isimlerin CHP listesinde Meclis’e girmesi bekleniyordu. Bu olmayacak görünüyor. - Evet. Bunlar da benim dikkatimde. Kamuoyuna mal olmuş başarılı, yurtsever insanları CHP kadrolarından Meclis’e taşısaydık, bunun onların kamuoyu gözünde edindikleri yere bir katkısı olmazdı. Milletvekili olarak tabii ki önemli şeyler yapabilirlerdi. Ama bu değerli insanlar mevcut konumlarıyla da aynı hizmeti yapıyorlar. Onlardan Türkiye için yararlanmak bizim de ana hedeflerimizden biri.
16-17 Mayıs 2007’de “Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu” nun Açış konuşmasını yapmak üzere Aydın Köksal Çanakkale’deydi. 30 dakikalık konuşmasında bilişimin Türkiye’nin kalkınması için ne denli önemli bir etmen olduğunu anlatan Köksal, üniversitelerimizin yarının bilişim toplumuna ayak uyduracak yaratıcı, özgür düşünceli, bilime inanan laik yurttaşlar yetiştirmesi gerektiği vurguladı; eğitimin toplam niteliğini yükseltmek zorundayız dedi. Sempozyum dışında üniversitenin yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle söyleşiler yapan Köksal, yapıtlarını da imzaladı.
Sergi, toplam 96 fotoğraf kullanarak Köksal’ın 1,06 x 1,06 m boyutlarında grafik olarak tasarladığı 7 posterde özetlediği görsel yaşam öyküsünün yanı sıra, çoğunu 1992-95 döneminde yaptığı yağlıboya vb. yapıtlarından oluşan 38 resmini, okul ve gençlik dönemlerinde ödev olarak yaptığı Omurgalılar defterindeki hayvan resimlerini, haritaları, çizimleri, ders notlarını, ödev olarak yazdığı yazıları (dissertations), Türkçe ve Fransızca şiirlerinin elyazmalarını da içeriyordu. Aydın Köksal, 11 Mayıs saat 13:30’da, Yüce Koleji öğrencilerinin, yönetici ve öğretmenlerinin çoğunlukta olduğu 400 kişilik anfide Bilişim Devrimi ve Küreselleşme Ortamında Türkiye’nin Parlak Geleceği konulu bir de söyleşi yaptı.
Devamı12 Mayıs 2007 Cumartesi günü, saat 16:30’da TRT İnt Televizyonu’nda Ender Berkel’in “Yaşayan Türkçe” programına canlı yayında yazar Erhan Bener ve Prof. Dr. Musa Yaşar Sağlam ile birlikte Aydın Köksal da katıldı. Avrupa, Kanada, Yeni Zelanda da içeride çok geniş bir coğrafyada Türkçe konuşan dinleyicilere seslenen TRT İnt’in bu programı 21 Mayıs 2007 Pazartesi günü sabah 6.40’ta da yayınlandı.
3-5 Mayıs 2007 Perşembe – Cumartesi günlerinde Ankara Üniversitesi DTCF’nin Farabi Salonu’nda yapılan “Cumhuriyet ve Bilim Sempozyumu”nda 4 Mayıs Cuma saat 14’te “84 Yılda Mühendislik II” Oturumu’nun başkanlığını yapan Aydın Köksal, “Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliklerindeki Birikimiyle Türkiye, Bilişim Çağının En Güçlü Uluslarından Biri Olabilecek Konumdadır” başlıklı bildirisiyle de ilgiyle izlendi. Sempozyumu Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, ODTÜ, ODTÜ Vakfı ve Bilim ve Ütopya Kooperatifi birlikte düzenlemişlerdi. Sempozyumun Bildiriler Kitabı da yayınlacak.
TRT Int Televizyonu’nda yapımcılığını Orhan Gizli’nin, sunuculuğunu Doç. Dr. Leyla Uzun’un yaptığı “Sözümüz Türkçe Üstüne” programında Aydın Köksal 25 Nisan 2007 günü saat 22’de canlı yayında konuk olarak yeniden ağırlandı. Daha önce de bu programa katılan Köksal’ın düşünceleri, Hollanda’dan Almanya’ya, Kanada’ya oradan Yeni Zelanda’ya değin, yabancı ülkelerde programı izleyen yurttaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılanmış, yapımcıya çok sayıda mektup ve ileti gelmişti. Konuşurken yabancı sözcüklerin kullanılmasına, Türkiye’de orta ve yüksek öğretimde yabancı dil kullanılmasına yurt dışındaki yurttaşlarımızın gösterdikleri tepkilerin yurt içinde bu konuda duyarsızlık gösterenlerimiz için uyarıcı bir etki oluşturmasını umuyoruz.
24 Nisan 2007 Salı günü s. 14’te Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, Rektörlüğün ve Türkçe Topluluğu’nun çağrılısı Aydın Köksal “Yabancı Dille Öğretim” konusunda bir konferans verdi, yapıtlarını imzaladı.
Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin 23 Mart 2008 günü Ankara Türk Ocağı Salonu'nda verilen "15.Yılında Napoliten ve Nostaljik Şarkılar Konseri"ni, "Çoksesli Müzik ve Toplumsal Etkileri" konulu "Açış Konuşması" ile Aydın Köksal sundu. Köksal özetle şöyle dedi: "Atatürk’ün, Türk Aydınlanma Devrimi sırasında çoksesli müziğin üzerinde önemle durmuş olması bir rastlantı değildir. O, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” derken içi boş bir söz söylemiyordu. Atatürk sanatın, özellikle müziğin, bir ulusun ekinini (kültürünü) oluşturan toplumsal kurumlardan biri olduğunu, bu kurumun bütün öteki kurumlarla ilişkileri, etkileşimleri olduğunu pek iyi biliyordu. Sanat, özellikle müzik, toplum içindeki bireyin kendini bütün öteki kurumlara göre daha özgür bir biçimde anlatabildiği, bir bakıma toplumun geleceğe yönelişiyle ilgili yeniliklere de izin veren bir çıkış yoludur; bireysel bir karşı çıkıştır, bir özgürleşme eylemidir. (...)Çoksesli müzik eğitiminin yaygınlaşmadığı toplumlarda, bireylerin ruhlarının müziklerinde, bu bireyler arasındaki ilişkilerin müziğinde çoksesli uyum sağlanamayacağından, ister istemez çoksesli olması gereken demokrasi de kolay kolay kökleşemez."
Devamı